marți, 3 februarie 2015

Fenomenul SPAM in Romania

Cu siguranta v-ati confruntat macar o singura data cu acest fenomen numit SPAM dar hai sa vedem ce inseamna si cum putem sa scapam de el....
Sa incepem cu o definitie a SPAM-ului:
Spam (sau spamming) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune.
Această metodă se folosește și la colectare...a adreselor de e-mail utilizând metode de genul: Citește și dă mai departe. Conținutul acestor mesaje variază de la texte biblice, urări de bine cu îndemnarea de a trimite mai departe, în caz contrar vor urma evenimente neplăcute, până la mesaje cu caracter alarmant menite să atragă atentia asupra unui fapt plauzibil, indemnând cititorul să trimită mesajul și altor persoane. Aceste mesaje rulează intr-o anumită comunitate iar emitentul acestui mesaj foloseste diferite metode pentru a ajunge iar în posesia lui. Adresele de e-mail colectate sunt cel mai adesea vândute cu scopul de a trimite alte mesaje SPAM cum ar fi cele comerciale.
Cum era de asteptat in Romania, peste noapte au rasarit tot felul de firmulite, majoritatea dintre ele fantoma, gazduite prin garsoniere sau locatii fictive care promit marea cu sarea in ale promovarii online si vanzari de sute de milioane unor amarati care abia au luat contactul cu internetul si nu prea stiu saracii cu ce se mananca promovarea online legala si se apuca de floodat in stanga si-n dreapta cu fel si fel de tepe.
La aceste firme obscure se adreseaza de obicei firmulitele care abia si-au facut un site la repezeala, prin care vand de obicei marfa contrafacuta importata din china la container dar vanduta in Romania la pret retail la sume astronomice deseori fara factura si fara garantie.
Aceasta organizatie isi propune sa reduca fenomenul SPAM (mesaje e-mail sau SMS nesolicitate) in Romania. Pana cand autoritatile vor modifica legislatia care reglementeaza comunicatiile electronice ne vom baza pe vigilenta voastra si pe dorinta voastra de a scapa de gunoiul nedorit din e-mail. Retineti ! Ca absolvent al unei facultati de marketing printre altele va pot spune: Un Produs bun se vinde singur! nu are nevoie de promovare prin spam (reclama nedorita) prin e-mail sau SMS.
Mesajele de tip Spam consuma din traficul de date aferent abonamentului de internet prin telefonia digitala mobila sau prin modemul wireless 3G / 4G (stick-ul de net).
Pe acest site voi posta atat copii ale mesajelor SPAM, adresele IP ale firmei care a trimis spam si link-uri catre: whois.domaintools.com (organism international) unde puteti vedea: registrarul, numele real al firmei care detine site-ul la care se face reclama dar si datele de contact ale firmei prin care s-a efectuat transmisia acestor mesaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu